2022 YILI HASTANE AFET VE ACİL DURUM TATBİKATI
30 Mayıs 2022

Hastanelerde afet ve acil durum yönetimini geliştirmek amacıyla; hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlamak, afet halinde zamanında, hızlı ve etkili müdahalede bulunarak en kısa sürede olağan işleyişe dönmeyi sağlamak T.C. Sağlık Bakanlığının öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu hedeflerle hazırlanan Hastane Afet Planı Kılavuzu doğrultusunda Batman İluh Devlet Hastanesinde “2022 Yılı Hastane Afet ve Acil Durum Tatbikatı” yapılmıştır. Gerçekleşen tatbikatta Batman İluh Devlet Hastanesi Hastane Afet Planında görevli personeller ile birlikte AFAD ve  Batman Belediyesi personelleri yer almıştır.

Tatbikat; hastanenin fiziki şartları göz önünde bulundurularak hazırlanan “Hastane Afet Planına” uygun şekilde gerçekleştirilmiştir.

9.jpeg

8.jpeg